Translate

الأربعاء، 14 أكتوبر 2020

افضل طريقة لعمل صوص الكراميل من داخل مطبخى فى خطوتين

 


اصدقائى الاعزاء محبى المطبخ والحلويات النهاردة حنتعلم طريقة عمل صوص الكراميل الجميل الاى الجميع بيحب يعمله فى الحلويات والاصفال كمان بتحبه بطريقة سهلة وبسيطة جدا فى خطوتين ولا سهل 


صوص الكراميل 
🧡


المكونات:


كوب سكر (200 جرام)
معلقة كبيرة ونصف زبدة
كوب حليب (200 مل)
معلقة كبيرة نشا مذابة مع ملعقتين كبار حليب
رشة ملح




طريقة التحضير:


- نحط حلة كبيرة على نار متوسطة ونسيبها تسخن وبعدين نضيف السكر فقط بدون ماء ونسيبه وأول ما يبدأ يتكرمل من تحت وياخد لون من الأطراف نقلبه بالمضرب السلك وأول ما ياخد لون ذهبي متوسط نهدي النار خالص أهم حاجة نقلب كويس عشان مايعملش كتل.
- بعد السكر يدوب نضيف الزبدة ونقلب كويس لحد ما الزبدة تسيح.
نضيف الحليب الساخن على الخليط ونقلب كويس لحد ما المكونات تمتزج مع بعضها وبعدين نضيف خليط الحليب والنشا ونقلب لحد ما نحصل على القوام المطلوب وبعدين نضيف رشة الملح ونقلبها كويس ولو حسيتي إن فيه تكتلات ممكن تضربيه بالهاند بلندر أو في الخلاط.
- نصب الكراميل في برطمان محكم الغلق ونحط كيس نايلون على وش الكراميل ونغطية بغطاء البرطمان ونسيبه يبرد.
- ممكن نحفظ صوص الكراميل في الثلاجة أو الفريزر لمدة 3 اسابيع.


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق