Translate

الأحد، 3 يناير 2016

تعلمى معى خطوة بخطوة طريقة تحضير السمان المشوي من داخل مطبخى بالصور .


الكثير مننا ما يعشق الحمام المحشى اكثر من السمان لكن سعره الباهظ هو من اكثر الاشياء التى ما نبتعد عنه .
ولكن اليوم سوف نقدم لكم وصفة ولا احلى من داخل مظبخى الخاص .

وهى السمان المشوى وهى وصفة ولا احلى من الحمام فى اطعم كما انها ليسة مكلفة فى الاسعار وجربى وادعيلى على طعمها ولا احلى منها فى الاكل وحتغيرى رايك  بعض كده فى السمان .

اولا المقادير :  
بصل - وثوم - وطماطم - ملح - فلفل - وزعتر - وبهارات فراخ - وعصير ليمون .

طريقة التحضير : 

نحضر السمان ونفتحه من الظهر للشوي واهم حاجه  فى السمان انك تغسله كويس بالدقيق والملح  ونتبله كويس والتتبيله هي في الكبه نحط بصل وفصوص ثوم وطماطمايه ومسطرده وملح وفلفل وزعتر وبهارات فراخ وعصير ليمون . وده بيكون حسب اعداد الاسرة والكمية الى انتى عمالها .


ونضربهم كويس ونتبل السمان بالخلطه وياريت قبلها بيوم لتتشرب التتبيله في الثلاجه ونضع طاسه علي النار ونضع السمان نشويه من الناحيتين وفي صنيه نضع في القاع جزء من التتبيله ونرص عليها السمان وندخله الفرن ليكمل السوا وممكن نقدمه مع شعريه محمره وبسله سوتيه  وممكن ايدا مع العيش البيتى السخن بيكون جميل جدا او مع الرز البسمتى ايضا تحفه  وبالهنا والشفا .

: طرق منوعه لطبخ السماااااااان)أو(الفرى)(إتف ضلوا بألف هــــ ن ـــأ وشف

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق